2012. április 29., vasárnap

Kaptam egy tippet : Fecskefészek vendégház - Őriszentpéter

Nem NapiTipp és nem is Bónusz Brigád. Egyszerűen csak megtetszett valakinek a mosolyhely küldetése és ajánlott nekem egy házat. Ez a dolog leginkább erről szólna, hogy ha valaki járt szép és jó helyen, ahol elégedett volt a vendéglátókkal és a házzal, akkor ajánlja nekem és gyűjtsük össze azokat az igazán vendégbarát szállásokat, ahová igazán jó menni és visszatérni.
A szallas.hu nekem azért sok egy kicsit, mert bárki felkerülhet az oldalra. Én olyan oldalt szeretnék létrehozni, ahol tényleg csak a legjobbak vannak. Nem célom, hogy ez az egész a pénzről szóljon, inkább csak egyfajta segítségnyújtás azoknak, akik nem tudnak eligazodni a szállásgyűjtő portálok rengetegében.

Akkor tehát a házikó, ahol Bata Tamás fotográfus magánemberként töltött el néhány napot: 

A Fecskefészek Vendégház - Őriszentpéter


Ahogy a neve is elárulja, a hely az Őrségben található, ahol én még sajnos korábban nem jártam, de számtalan pozitív visszajelzést kaptam róla és ez most sem történt másképp.
A hely természetisége, a madarak és az őzek közelsége - kiegészülve azzal az érzettel és látvánnyal, amit a természeti szépségek nyújtanak, képesek bárkit magukkal ragadni. 
Van jó néhány hasonlóan gyönyörű táj kicsiny hazánkban, Szandaváralja és környéke is ezek közé tartozik, de most egy olyan különleges házikó következik, amely valóban felkeltheti a kalandvágyó utazó figyelmét.

A szállás 3 különálló házból áll, melyben  a berendezések ódon bútorokkal vannak megoldva, de helyet kapott a kemence is ezekben a szoba-konyhás apartmanokban.


Különlegessége, hogy a meleg vizet fával fűthető bojlerekben lehet saját kézzel létrehozni az esti fürdőzéshez, és még arra is van lehetőség, hogy a verandán az esti bort kortyolgatva magunktól 30 méterre lássuk az őzek vagy a szarvasok természetes életkörülményeit. 



Mindezt azért, mert a hely jellegzetessége, hogy számtalan állat nagyon közel él az emberekhez, bíznak bennük, így nem riadnak meg néhány tivornyázó kétlábútól. :-)



A szállásadók igény szerint teljesítik az ellátást. Ebben az a szép, hogy a környékbeli termelők  és saját maguk által előállított termékekből kóstolhatunk, akár igény szerint kizárólag  az Őrségre jellemző népi ételekből. 

Ha te már jártál a Fecskefészek vendégházban, küldd el élményeidet a házról a mosolyhely@gmail.com e-mail címre, vagy hagyd itt nekem a nyomát a megjegyzések között. :-)
Házat ajánlanál? A fenti e-mail címre szeretettel várom. 

4 megjegyzés:

  1. A Fecskefészek vendégház tulajdonosaitól az alábbi sorok érkeztek. Köszönöm!

    "Nagyon nagyon köszönöm Önnek és persze Tamásnak is, hogy ez megtörténhetett velünk... Nagyon jól esik ez a fajta elismerés. A mi kis eldugott, egyszerű világunkban ez szinte csoda, hogy ilyen módon kaptunk egy kis figyelmet.
    Köszönöm a lehetőséget, hogy így talán még több embernek megmutathatom, milyen egyszerűen lehet szépen és boldogan ÉLNI, a munkát megbecsülni, örömmel dolgozni, a régit újra tanulni... egy olyan helyen, ahol a média, politika és a pénz helyett csak a természet diktál.
    Kedves Orsolya, nagyon remélem, hogy egyszer majd személyesen is találkozunk,... Addig is sok sikert kívánok munkájához..."

    VálaszTörlés
  2. Kedves Mosolyhely:-)!

    A fenti élménybeszámolót meg tudom erősíteni, a hely csodás, visszatérni vágysz attól a pillanattól, hogy kénytelen vagy elutazni haza :-)
    Üdv: Rózsahegyi Rita

    VálaszTörlés
  3. Azon szerencsések közé tartozom, aki eltölthetett egy felejthetetlen, életre szóló élményekkel teli hetet ezen a csodálatos helyen. A természet közelsége a vendéglátók személyisége varázslatos. Valóban így van, ha egyszer itt járt az ember, csak arra vágyik hogy mihamarabb visszatérhessen. Köszönjük!
    A mihamarabbi viszont látásra: Sík Éva

    VálaszTörlés
  4. Kedves Éva!

    Nagyon köszönöm hogy, megerősítetted a Fecsfészek Vendégházzal kapcsolatban írottakat.
    Remélem, hogy utazol az országban azóta is, és ha jó helyet találsz, akkor megosztod velünk. :-)
    Kérlek, ha tudsz jó helyet, küldd el a mosolyhely@gmail.com e-mail címre.

    Köszönöm,
    Orsi

    VálaszTörlés