2012. március 1., csütörtök

3. Kézműves Magyar Ízek Vására - 2012

Véleményem szerint a magyar konyha az egyik legjobb a világon, még akkor is, ha nem ismerjük teljes egészében más országokét.
A magyar konyha találékony, tiszta és íz-gazdag.

Különös csodálattal tekintek - nem meglepő módon - a vidéki emberekre, akik két kezükkel teremtik meg a magyar konyha csodáit, azok alapanyagait.
Számtalan variáció létezik. Ki ne szeretné például a langyos kenyeret finom házi zsírral és azzal az utánozhatatlanul édes lilahagymával?
Aztán ami napjainkban testközelbe került velem, az a házi sajt. Sógorom cégéhez kéthetente érkezik valaki, aki egy vidéki néni késztermékét árusítja. Jobbnál-jobb zöldfűszeres, lilahagymás, chillis, borsos sajtokat, amiknek egyedien különleges ízük van. Rászoktunk. :-)

Nagyon bízom benne, hogy az alig két hét múlva megrendezendő eseményen is találkozhatom hasonló finomságokkal.
A 3. Kézműves Magyar Ízek Vására  2012. március 9-11. között kerül megrendezésre a Millenárison.
A cél Magyarország 7 régiójának gasztronómiai és turisztikai bemutatása.

A régiók: Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúli, valamint a határon túli régiók. Így megismerkedhetünk Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék ízeivel is.

Én is ott leszek. Megkóstolom majd a legfinomabb sajtokat, sonkákat, kolbászokat, lekvárokat, mézeket, aszalt gyümölcsöket, csokoládékat, borokat és pálinkákat is. Utóbbiakat csak csínján, valakinek vezetnie kell. :-)

Mivel fellép az Alma Együttes - kislányom és kisfiam nagy kedvence - ezért mindenképp ott a helyünk. A Borravaló Együttest nem ismerem, dehát remek alkalom lesz arra, hogy túllépjek ezen a hiányosságomon.

Az esemény honlapját és természetesen a bővebb információkat is megtalálod itt: Kézműves Magyar Ízek Vására

Te is ott leszel?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése