2012. március 31., szombat

Húsvét tojás nélkül?! Nyereményjáték!


Nem, a mosolyhely nem tűnt el, nem áll le, csak néha az élet nem úgy alakítja a dolgokat, ahogy elterveztük. 
Kényszerszabadságon voltam az elmúlt héten, ezért nem frissült az oldal, de mindez már a múlté, tekinthetünk a jövőbe.
A legközelebbi ünnep, ami vár ránk, a húsvét.
Locsolkodás, tojásfestés, húsvéti sonka és más hasonló szokások, gyermekkorunk idézése. Jó érzéssel tölt el mindannyiunkat, akik mondjuk nem vödörrel kapják nyakukba a frissesség vizét. Bár ki tudja, forróbb húsvéti napokon akár még az is jól jöhet.
Apropó, tojásfestés. 
Elképedve nézem a híreket, ahol a 60 forintos tojásárakról számolnak be, valamint arról, hogy emiatt sokan nem fognak idén tojást festeni.
Igen, azt gondolom én is, hogy az ár valóban magas - a megszokotthoz képest legalábbis mindenképp - , de a "nem festünk tojást, mert drága" kijelentést már nem érzem teljesen reálisnak. Mondhatnám úgy is, hogy ismét felfújták azt a lufit, amit a média napjainkban rendszerint szokott.
Vegyünk kevesebb sonkát, ne fessünk annyi tojást, hogy a szemétbe is jusson. Talán a jelenlegi helyzet az - eltekintve az uniós ketrecelvárásoktól - ésszerű vásárlásra tanít leginkább, de semmiképp nem arra, hogy elhanyagoljuk az ünnepi szokásokat. Szerintem a legtöbben nem is fogják, még akkor sem, ha a közbeszéd utal hasonló jelekre.
Legyen elég ennyi a véleményemből, folytassuk inkább valami egészen mással.

Arra gondoltam, hogy húsvéti tojásfestő versenyt hirdetek. A nevezés feltétele egy like a Facebookon, ezen kívül mindössze egy fénykép a kedvenc húsvéti tojásról. 
A nyeremény pedig a blogba való bekerülésen kívül egy szép, kézzel készített egyedi és minőségi ajándék ékszer. Ez itt:



A tojást festheted te, a tesó, vagy az unoka, a lényeg, hogy a neked legjobban tetsző alkotásról juttass el nekem egy képet a mosolyhely@gmail.com címre legkésőbb 2012. április 15-ig.

A sorsolás időpontja: 2012. április 20.

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése