2012. március 2., péntek

Mesebeli házikó az erdő közepén

Ezzel a bejegyzéssel új sorozatot indítok a blogon, szeretném nektek bemutatni, hogy milyen csodálatos értékek rejlenek országunk területén.
Olyan vendégházakat mutatok meg nektek, melyek minden igényt kielégítően megfelelnek két különböző, de valahol mégis ugyanolyan igénnyel élő társaságok részére.

Két kategóriában mutatom majd be a házakat.
Az egyik olyan vendégházakról fog szólni, melyek kalandvágyó, nagy társasággal útnak indulóknak szól. Ahol megtalálható minden az aktív pihenéshez, ahol nem zavar senki, ha esetleg pár üveg Jägermeisterrel a csomagtartóban indultok neki az útnak. (és mindezt szeretnétek elfogyasztani is)
A másik kategória azoknak a kisgyermekes családoknak szól majd, akik nem szeretnék az egész házat becsomagolni otthon induláskor, hanem minden igényt kielégítő, nyugalmas, pihentető kikapcsolódást szeretnének biztosítani gyermekeiknek és saját maguknak.

Az elmúlt hónapok kutatómunkájának köszönhetően szeretném nektek elsőként bemutatni az alpokaljai kisvárosban, Kőszegen elhelyezkedő Mohás Vendégházat, amely bizonyos szempontból azon túl is különleges, hogy a vendégházak bemutatása között elsőként kerül fel a blogra.


A Mohás Vendégház ugyanis akár baráti társaságról van szó, akár kisgyermekes családokról, kitűnően kiszolgál minden igényt, mindkét oldalon.

Ha valaki megnézi a holnapjukat, máris úgy érezheti, hogy meseországba csöppent, ahol az erdő közepén elhelyezkedő mézeskalács-házikó várja, csak boszorkány nélkül.
A Mohás Vendégház minden igényt kielégítően ki tud szolgálni akár egy 30 fős társaságot is.
Olyan extra szolgáltatásaik vannak, mely egy magyar, vidéki vendégházban igazi luxusnak minősülnek. A házhoz tartozik egy hatalmas borospince, ahol a túrával eltöltött nap után bárki kipihenheti az esetleges fáradalmait.
Bizony, ha túrázni van kedvetek, ehhez is biztosítanak mindent, hiszen a különleges környezeten felül a ház vendéglátói remekül helytállnak egy ilyen kihívás előtt.


Lehetsz kezdő, vagy haladó túrázó, garantáltan nem fogsz csalódni, hiszen a pihenőkkel és látnivalókkal tűzdelt rövid túráktól a több órán át tartó, akár 20 km-es távig minden lehetőség adott.
Attól függően, hogy melyiket választod, megismerkedhetsz a Mohai forrással és a hozzá tartozó pihenőházzal, megtekintheted 609 m magasságból, az Óhegy kilátóról a festői környezetet, vagy akár barátságos pogány pincegazdák gyönyörű szőlőskertjeiből fejtett zamatos bort is elfogyaszthatjátok.

A ház szolgáltatásai közé tartozik még a szauna, és a sósvizes medence, a hatalmas park és a kisgyermekek részére a játszótér is. Ha ez még mindig nem lenne elég, lehetőséged van sí-, és snowboard oktatásra, vagy akár a nordic walking kipróbálására is.



A szobák és az apartmanok ízlésesek, nem köszön vissza a "bedobáltunk mindent, amire nem volt szükségünk" effektus, ami nagyon sok vendégház hibája szokott lenni. A képek itt magukért beszélnek:


Legyél akár kalandvágyó, akár nyugalomra, kristálytiszta levegőre, vagy finom borokra szomjas utazó, itt minden igényt kielégítő szolgáltatást nyújtanak, gyakorlatilag bárki részére, jó áron.
Üdülési csekket és SZÉP kártyát is elfogadnak.


Szemelvények a vendégkönyvükből:

"Nem tudom,h hanyadjára voltam/voltunk Nálatok (lassan, mintha hazajárnánk:-)). Szeretem a gyönyörű környezetet, a hegyeket, a házat, azt amit a közös túrák nyújtanak, az éjszakai bolyongást az erőben, a vaddisznó lest, az esti borozást a pincében.... Mindent. Titeket,hogy mindig szívesen fogadtatok, hogy minden tökéletes volt. Ezt egyszer mindenkinek ki kell próbálni!
Szilveszterkor találkozunk, aztán jövünk sielni, aztán egy biciklis túra, aztán klettersteig túra....
Továbbra is viszem magammal jó híretek:-))) KÖSZÖNJÜK!!!!"

"Ebben a vendégházban minden megvan, hogy az ember jól érezze magát!!!!!!"


"Kedves mindenki aki Kőszegen keresi a pihenést,és ehhez megfelelő környezetre vágyik!
Foglaljatok bátran a Mohás Vendégházban,biztos hogy nem fog senki csalódni,remek hely,csodálatos környezet.Gyerekekkel is nyugodtan válasszátok ezt a helyet!!!
A Magyar Turizmus kártyát is elfogadják!!!(nekünk ez nagyon jó volt)"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése