2012. március 6., kedd

Ahová a hangok is pihenni járnak - újabb gyöngyszem kis hazánkban

Újabb gyöngyszemre bukkantam kis hazánk területén. A garábi Csendzug pihenőház Budapesttől 75 km-re található és mint minden a blogra felkerülő vendégház, ez is különleges környezetben, különleges szolgáltatásokkal rendelkezik, és valamiért megvan az a varázs benne, ami miatt engem is elragadott.



Ha gyermeked van, vagy nagy baráti társasággal indulsz útnak, kifejezetten jó választásnak tartom a házat. Talán a harmincas korosztály kevésbé fogja kihasználni az udvaron található hatalmas játszóteret, de a fedett teraszos barbecue sütőt mindenképp ajánlom figyelmébe bárkinek.


A házigazdák még arra is gondoltak, hogy ha valaki nem járatos a kemencés ételek elkészítésében, ne okozzon gondot nekik a használata, hiszen a honlapon a kemencés töltött káposztától a kemencés pizza receptjéig minden megtalálható.
Néhány kép is kedvcsinálónak, a már elkészített ételekről:


 Nagyobb gyerekekkel élmény a közös sütögetés, és ha esetleg ezt megunták a gyerkőcök, a 3000 négyzetméteres telken ki tudják futkározni a felesleges energiáikat.



Garábról és környékéről illik tudni, hogy források, erdőségek és  vulkáni hegységrészek között helyezkedik el, így ha kedved van egy jó túrázáshoz, nem fogsz csalódni.

Ha csendes, stressz-és zajmentes pihenésre vágysz, ugorj egy fejest a medencébe, csodáld meg a terasz muskátlirengetegét, ezután csak dobd be magad a napozóágyakba és hallgasd a csendet.


A házról még nem is ejtettem egy szót sem...


A házikó palóc stílusban épült, ez is a környék sajátossága. A közelben Hollókő és Szécsény is hordozza ezeket a jegyeket.

11 fő részére kényelmes, de efelett is lehetőség van megszállni, egyedi ajánlat alapján. Ha még a sátorozási lehetőséget is biztosítják, akkor igazi kincset kapunk, hiszen nem kell aggódni a létszám miatt, és vállalkozó kedvű barátaink is fogják élvezni (majdnem) szabad ég alatt eltöltött időt.

Mindenképp jó választás a házikó akkor is, ha 10 év alatti gyerekekkel érkeztek, hiszen utánuk ebben az esetben nem kell szállásdíjat fizetni.
Ritkaság számba megy, általában a vendégházak 3 éves korig biztosítják mindezt, de láttam példát már arra is, hogy 1 éves kor felett 50%-ot kértek a gyerekek után úgy, hogy a babaágyat is mi vittük magunkkal.

A házikó két szintes, a földszinten és a tetőtérben is van lehetőség aludni.
A nappaliban négyen, a tetőtéri három hálószobában még hatan tudtok lepihenni, pótágy nélkül
.
A berendezés nagyon igényes és hangulatos, a csupafa házikó igazi meleg hangulatot fog teremteni nektek télen-nyáron.

Ha csendre és igazi kikapcsolódásra vágysz, jó szívvel ajánlom neked a Csendzug Pihenőházat.




Szemelvények a vendégkönyvükből:

"Köszönjük az élményeket! Fantasztikus hetet töltöttünk ott. Tökéletesen otthon éreztük magunkat a „nem is annyira kicsi” zugban, ami pontosan olyan szép és jó volt, ahogy ezt ígérték. Fantasztikus sütő-főző napokat rendeztünk, és remélem, télen is lesz egyszer lehetőségünk kipróbálni a sütődétJ Külön köszönjük a legelésző teheneket:D, és nem utolsó sorban a csodálatos környéket"
"Mindig szerettem a fát, de még soha nem laktam eddig teljesen fa épületben, nagyon jó volt! A városi túlzsúfolt életünknek egy színes foltja lett a Csendzug, gyerek koromra emlékeztettek a kinti sütés főzés élmények, azzal a nagy külömbséggel, hogy itt már nem szólt bele senki a tüzelési technikámba, és a lányokat lenyűgözte, hogy mekkora tüzet raktam a bogrács alá. Külön élmény volt a sparheton sütött palacinta és egyszer biztosan ki fogjuk próbálni a kemencében sütni valami finomat. Köszönjük a lehetőséget!"




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése