2012. február 13., hétfő

Hogyan kössem le a gyerekeket utazás közben?

Az elhatározás már megszületett benned arra vonatkozóan, hogy beülsz két-három kiskorú gyermekeddel az autóba és felfedezitek Magyarország valamely csodáját.
Biztos benned is stresszt vált ki a gondolat, hogy hogyan fogtok elindulni, mindez mennyi időt vesz igénybe és mi mindenen kell keresztül mennetek ahhoz, hogy megérkezzetek a kívánt helyre.


Összegyűjtöttem pár tippet, ami jól jöhet ahhoz, hogy gördülékenyen menjen az utazás. Így te sem fogod a hajad tépni, mire megérkeztek és ők is jól fogják magukat érezni.

1.  Éneklés

Ha még pici baba, akkor azért, ha már nagyobbacska és a bölcsiben/oviban tanult dalocskákat, akkor azért. Mindenki számára megnyugtató, ha nem mélabús csendben telik el az út, hanem énekkekel és némi koeográfiával is szórakoztatjátok egymást. Mi például sokszor szoktunk utazás közben a saját, vagy a rádióban elhangzott dalokra táncolni, rendszerint hatalmas nevetés a vége.
A kisebbek megnyugszanak a hangodtól, a nagyobbak büszkék lesznek magukra, hogy előadták neked azt, amit tudnak.
Mi  a Bóbita, Mókuska, Boci-boci, Egyszer egy hétpettyes katicabogárka, Kiment a ház az ablakon kezdetű dalokkal szoktuk szórakoztatni egymást, de biztosan van a te tarsolyodban is olyan dal, ami közös kedvencetekké vált az idők során.

2. Mondókázás

Számtalan jó foglalkoztató mondóka van, amit nyugodtan alkalmazhatsz utazás közben is. Ha a baba mellett ülsz, akkor a kezeiteket is bevethetitek egy "Fújjad szél a fákat" ( a kezeitekkel utánozzátok a szelet) vagy Csip-csip csóka mondókázás közben. Ha teheted, ülj be melléjük a hátsó ülésre.

3. Otthoni játékok

Mindenképp vigyetek magatokkal otthonról valami kedvencet, a kisebbek biztosan értékelni fogják a zenélő mesekönyvet vagy a plüss állatkákat, amikkel hosszasan lehet szerepjátékot játszani. Ha már tudnak a gyerekek beszélni, akkor ők is beszéltethetik a babát, neked csak válaszolnod kell. Mindannyian élvezni fogjátok, ez garantált.

4. Pihenjetek!

Ha már semmiképp nem működik a foglalkoztatás és aludni sem hajlandó, álljatok meg pár percre. Akkor is tegyetek így, ha csak 50-60 kilométerre mentek el. Ki fognak zökkenni az addigi monotonitásból és újult erővel fogja belevetni magát a hátralévő útba.

Neked is van bevált praktikád? Küldd el nekem a mosolyhely@gmail.com-ra, vagy szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése