2012. február 10., péntek

Mi a jó nekem a vendégházban? I. rész

Okkal fordulhat meg a fejedben a kérdés, hogy milyen előnyei vannak annak, ha wellness-szálloda vagy hotel helyett inkáb egy hangulatos, falusi vendégházban szeretnél megszállni a kisgyermekeiddel.
Egyrészt a két élmény még véletlenül sem említhető egy lapon.  A wellness-szálloda is jó dolog tud lenni az extra, nem mindennapi szolgáltatásaival, ez teljesen rendben van.
Nekem is két kicsi gyerekem van, így azért tudom, hogy a vendégház milyen tekintetben tud többet adni, amennyiben gyerekekkel szeretnél utazni:

1. EMBERség

A falusi vendéglátók rendszerint közvetlen, kedves emberek, akikről azok a vidéki nénikék jutnak eszedbe, akik ha meglátnak, alig várják, hogy elláthassanak téged valami jóval. Nem nyomja eléd az étlapot, sem az árlistát, egyszerűen csak élvezi azt, hogy adni tud neked, és ez őt is örömmel tölti el. Így kaphatsz farsang idején házi fánkot, télen disznótororossal vendégelhetnek meg, és természtesen nem marad el a töltött káposzta vagy a házi bor.

2. Ha már gasztronómia...

Nyilván te is jártál már hotelben, ahol jobbnál-jobb ételekkel és italokkal kápráztatnak el, roskadozik a svédasztal.  De valamiért mégis egészen más érzés olyan ételeket fogyasztani, amiről tudod, hogy nincs génkezelve, nincs agyontartósítva, nem a közeli hipermarketből vásárolják.
Amit a vendégházban kapsz, az kertben terem, slaggal locsolják, felássák alatta a földet. A csirke és a malac kukoricát eszik, nem tápos.
Milyen sokszor hallottad mostanában te is, hogy sokkal boldogabb az az állat, aminek rendes élete van és nem ketrecekben tapossa agyon a másikat nap, mint nap? Finomabb a húsa is.
A frissen sült tepertő, a finom házi zsíros kenyér lilahagymával és pirospaprikával megszórva, a bográcsos ételek, a szalonnasütés és a számtalan gasztronómiai élvezet mind-mind rendelkezésedre áll, méghozzá szívvel és szeretettel.

A következő posztban részletesen foglalkozom a vidéki gasztronómia lehetőségeivel és kitérek arra is, hogy nagycsaládosként miért éri meg ezt a variációt választanod.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése