2012. február 20., hétfő

Mit tegyek a bográcsba?

Ha a vidéki vendéglátásra gondolok, elsőként a gyermekkori disznóvágások, a feldolgozás öröme, a bográcsozás,  a grill partyk és a szalonnasütés jut eszembe.
Számtalan jobbnál-jobb ételt lehet elkészíteni szabad tűzön, ráadásul a tavasz közeledtével eljön ezeknek az élményeknek a szezonja is.
Szalonnát sütni akár már most is lehet, a tűzrakóhely melege és némi finom házi bor mindenkit átmelegít, amíg elkészülnek az ételek.

Ne feledjük el, hogy a bográcsozás társasági élmény, így ha nem tudsz programot kitalálni, netán nincs kedvetek kimozdulni otthonról, a kertben vagy a legközelebbi engedélyezett tűzrakó helyen bármikor neki lehet állni elkészíteni az ételeket.

Számtalan előnye van az így készített ételeknek, ezekből az egyik az az utánozhatatlan zamat, amit a tűzből felszálló füst tesz emlékezetessé.

Kedves Olvasóim!
Tudom, hogy már elég sokan olvassátok a blogot,  ezért most játékra invitállak titeket. Mutassátok meg nekem, hogy nem csak a virtuális térben, de a valóságban is léteztek, és véleményetek is van bizonyos témákban.


Képzeld el, hogy ez a bogrács a tiéd. 

Most az érdekelne, hogy melyik a kedvenc ételed, amit bográcsban szeretsz és szoktál elkészíteni?

Kommentben, vagy e-mailben elég a szám is, de szívesen fogadom a ti saját receptjeiteket, amiket szívesen közzéteszek a blogban.

1. Bográcsgulyás
2. A pörkölt (vörösboros marhapörkölt, sertéspörkölt, csülökpörkölt, csirkepörkölt stb.)
3. Halászlé
4. Lecsó
5. Babgulyás
6. ...
7. ...

Nekem is van egy specialitásom, a káposztás birka, ami fejeskáposztából és birkahúsból készül. A köret maga a káposzta. A recept az Interneten nem érhető el, igazi családi specialitás. Elkészíteni nagyon egyszerű és a siker kezdő háziasszonyoknak is garantált.

Ha kíváncsi vagy a receptre, nyomj egy like-ot a Facebook oldalamon (mert az is van ám ) és elküldöm neked.

Kérdés, kérés esetén írj a mosolyhely@gmail.com címre, szeretettel várom.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése