2012. február 9., csütörtök

Tudtad? Nemsokára itt a tavasz!

A tavasz, ami kitekintve az ablakon jelenleg még oly távolinak tűnhet.  De aztán egyszer-
csak eljön, itt áll előtted, hozza magával a harsanóan zöld faleveleket, a friss virágillatot és a madárcsicsergést.
Apró gyermekeid, akikkel eddig egész kalandjárat volt az, hogy elinduljatok reggelente bölcsibe, oviba és dolgozni, megkönnyebbülten veszik tudomásul, hogy már nincs szükség harisnyára, hótaposóra, kesztyűre, sálra, sapkára, duplazoknira.
Neked is sokkal könnyebbé válik a reggelenkénti indulás, ha nem vacogó fogaidra és lefagyott füleidre gondolsz első pillanatban, hanem arra, hogy lassan itt a nyár is, amikor már az a széldzseki sem fog kelleni.
Amikor megérint a tavasz első gondolata, elmerengsz rajta, hogy hová is mehetnétek. Mit kezdjetek magatokkal?

Itt a jóidő, lehet menni Maciparkba Veresegyházára, vagy csak kirándulni egyet a közeli erdőben. Megismerkedhettek a réten a tavaszi virágokkal, amik illatmámorrá varázsolják azt a pár perces sétát.
Összeszedtem néhány ötletet, hogy mivel lehet eltölteni a tavasz első napjait, amivel a gyerkőcöknek is csodás, közös programot varázsolhatsz, miközben rendszeretetre és megbecsülésre neveled őket.

A tél nyomainak eltűntetése

Meséld el nekik, hogy télanyó és télapó elutaztak nagyon messzire, így sokáig nem lesz fog kelleni a szánkó, a korcsolya, a síléc, a síbotok, a síruha,  a téli bakancs, a vastag csizma, a vastag kötött, vagy hercegnős kesztyű.
Foglald mesés keretbe, hogy miért kell ezeket a kellékeket jóidőre eltenni a szekrény mélyére. Élvezni fogják, hogy segíthetnek.


Elő a lenge ruhákkal!

Nálunk mindig hatalmas program, amikor elővehetjük a gyerekekkel a tavaszi ruháinkat. Kisszoknyát, rövidujjú felsőket, vékony cipőt, szandálokat. Ilyenkor szoktuk előkeresni a nyári kalapokat és a fürdőruhát. Természetesen ez a fajta akció rendszerint szortírozó divatbemutatóval zárul, ahol szembesülünk vele, hogy a gyerekek megint mekkorát nőttek.

Itt aztán beiktathatsz egy kis szünetet és az egészet megkoronázhatjátok egy közös sétával a tavaszi hangulatban.

Ti mit szoktatok tenni, amikor beköszönt az első igazi napsütéses nap?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése